ΚΟΣΜΟΣ

Τρία πολιτικά σχέδια για προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας θα χρηματοδοτήσει η Κομισιόν

Τρία πολιτικά σχέδια για προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας θα χρηματοδοτήσει η Κομισιόν

Την κατανομή ποσού από τον προϋπολογισμό που έχει διατεθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη χρηματοδότηση τριών πιλοτικών σχεδίων για την προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας και της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης και των οργάνων αυτορρύθμισης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανακοίνωσε την Πέμπτη 21/2 η Κομισιόν.


Η χρηματοδότηση θα διατεθεί μέσω τριών προσκλήσεων υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΕ για την προώθηση και την τόνωση της ελευθερίας και του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Η πρώτη πρόσκληση ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ θα διευκολύνει τη διασυνοριακή κινητικότητα και την τοποθέτηση νέων επαγγελματιών που εργάζονται στον τομέα των ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης.

Το δεύτερο κονδύλι επενδύει € 500.000 για την προώθηση πρακτικών στα κύρια ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης για επαγγελματίες που εργάζονται σε μειονοτικές γλώσσες. Η τελευταία πρόσκληση παρέχει € 500.000 για την καλύτερη κατανόηση και προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων αυτορρύθμισης των μέσων ενημέρωσης, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της συμμόρφωσης με τα επαγγελματικά πρότυπα ηθικής και για την υποστήριξη της προσαρμογής τους στον παγκόσμιο ιστό.

Οι προσκλήσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 17 Απριλίου 2019. Τα τρία επιλεγμένα έργα θα διαρκέσουν δώδεκα μήνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top