ΚΥΠΡΟΣ: Δηλώνουν μονογονιοί, ενώ δεν είναι, παίρνοντας το επίδομα τέκνου – Ανεπαρκής ο έλεγχος

ΚΥΠΡΟΣ: Δηλώνουν μονογονιοί, ενώ δεν είναι, παίρνοντας το επίδομα τέκνου – Ανεπαρκής ο έλεγχος

Ανεπαρκής ο έλεγχος σε οικογένειες οι οποίες δηλώνουν ψευδώς ότι είναι μονογονεϊκές, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα τέκνου διαπιστώνει ο Γενικός Ελεγκτής στην Έκθεση της Υπηρεσίας του κατά τον Έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Η έκθεση της Ελεγκτικής κάνει λόγο για αριθμό καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία τους σχετικά με ψευδείς ένορκες δηλώσεις για εξασφάλιση επιδόματος τέκνου σε μονογονεϊκές οικογένειες.    

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση μετά από απαντητική επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, η διαδικασία που ακολουθείται από το αρμόδιο Τμήμα για σκοπούς εξακρίβωσης κατά πόσο τα άτομα που αιτούνται επίδομα τέκνου, ως μονογονεϊκή οικογένεια, διαβιούν μόνοι τους χωρίς σύζυγο ή συμβίο έχει αλλάξει μετά τον τερματισμό της τακτικής που ακολουθείτο για διεξαγωγή της απαραίτητης έρευνας από την Αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE