ΚΕ: «Μόνο μέσα από συμφωνημένη λύση μπορεί να αναχαιτιστεί η δημογραφική αλλοίωση στα κατεχόμενα»

ΚΕ: «Μόνο μέσα από συμφωνημένη λύση μπορεί να αναχαιτιστεί η δημογραφική αλλοίωση στα κατεχόμενα»

Την τεραστίων διαστάσεων αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Επαρχίας Κερύνειας σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ως την ουσία του επιχειρήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αναφορά που έκανε στον πληθυσμό της κατεχόμενης επαρχίας σε πρόσφατη συνέντευξη, τονίζοντας ταυτόχρονα πως μόνο μέσα από μια συμφωνημένη λύση θα αναχαιτιστεί η δημογραφική αλλοίωση των κατεχομένων.

Αναφορικά με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Κερύνειας, ο κ. Προδρόμου αναφέρει πως κατανοώντας πλήρως την ευαισθησία του προσφυγικού κόσμου της Κερύνειας και με τον δέοντα σεβασμό, πρέπει να διευκρινιστεί ότι εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε ο ακριβής πληθυσμός του συνόλου της επαρχίας το 1974, σε πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο πληθυσμός της πόλης της Κερύνειας ήταν πράγματι, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, σχεδόν τέσσερις χιλιάδες, ενώ ο συνολικός πληθυσμός της επαρχίας ήταν όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση του δήμου σχεδόν 33 χιλιάδες» αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ωστόσο, συνεχίζει, «η ουσία του επιχειρήματος και της έγνοιας του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αλλάζει, καθότι εκείνο που ο Πρόεδρος υπογράμμισε στη συνέντευξη είναι ότι οι πληροφορίες από την ίδια την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι ότι μόνο στην πόλη της Κερύνειας, έναντι του πληθυσμού των τεσσάρων χιλιάδων το 1974, είναι εγκατεστημένος σήμερα πληθυσμός σαράντα χιλιάδων και αυτό μαρτυρά μια δημογραφική αλλοίωση τεραστίων διαστάσεων». 

Είναι γι’ αυτό τον λόγο, σημειώνει ο Πρόδρομος Προδρόμου, «που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δηλαδή για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού. Διότι μόνο μέσα από μια συμφωνημένη λύση θα μπορεί να αναχαιτισθεί η καθημερινή δημογραφική και άλλη αλλοίωση στις κατεχόμενες περιοχές, να εξασφαλισθούν τα δικαιώματα των προσφύγων στην ιδιοκτησία τους και δυνατότητες επανεγκατάστασης στις κατεχόμενες σήμερα περιοχές».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE