Νέες επιλογές στο φύλο εκτός από «κύριος» και «κυρία» στα αεροπορικά εισιτήρια

Νέες επιλογές στο φύλο εκτός από «κύριος» και «κυρία» στα αεροπορικά εισιτήρια

Από τις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν οι αλλαγές στις επιλογές που θα έχουν οι επιβάτες όταν αγοράζουν αεροπορικό εισιτήριο να διαλέγουν φύλο.

Πλέον εκτός από το «κύριος» και το «κυρία» από την 1η Ιουνίου, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν το «απροσδιόριστο» (unspecified) ή «άγνωστο» (undisclosed).

Αυτές τις δύο νέες επιλογές αναμένεται να προσθέσει στα έντυπα κράτησης η Airlines for America (A4A), σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία ελήφθη από κοινού με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) που απαρτίζεται από εταιρείες όπως η American Airlines, η JetBlue, η SouthWest ή η Alaska Airlines. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές εταιρείες, που διαχειρίζονται οι ίδιες το σύστημα κρατήσεων, είναι ελεύθερες να εφαρμόσουν την απόφαση, που δεν συνιστά σύσταση, τονίζει το A4A.

«Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες τιμούν την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση τόσο για τους εργαζόμενους τους όσο και για τους επιβάτες και καταβάλλουμε προσπάθειες καθημερινά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων των πελατών» εξηγεί η Airlines for America.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο που έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση, η Delta Air Lines, που είναι μία από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που δεν ανήκει στο A4A, αποφάσισε επίσης να προτείνει νέες επιλογές στους επιβάτες.

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των διαφορετικών πελατών μας (…) προβλέπουμε να προτείνουμε μια επιλογή γένους μη-δυαδική, κατά τη διαδικασία κράτησης».

Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.