«Μπλοκάρουν» την κατοχύρωση χαλλουμιού λόγω Κυπριακού και πράσινης γραμμής - Παρέμβαση Προέδρου Αναστασιάδη

«Μπλοκάρουν» την κατοχύρωση χαλλουμιού λόγω Κυπριακού και πράσινης γραμμής - Παρέμβαση Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ξεμπλοκάρει το θέμα του φακέλου του χαλλουμιού.

Ο Πρόεδρος, με την επιστολή του προς τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητά να προχωρήσει η κατοχύρωση του προϊόντος ως Προστατευόμενη Ονομασίας Προέλευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου».

Η πρώτη αίτηση για κατοχύρωση είχε κατατεθεί στις 9 Ιουλίου 2014, ωστόσο έχει μπλοκάρει στις Βρυξέλλες λόγω της διασύνδεσης της υπόθεσης με τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής για σκοπούς ελέγχους της εμπορίας προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα, αλλά και λόγω Κυπριακού.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν δημοσίευσε την αίτηση καταχώρισης της ονομασίας στις 28 Ιουλίου 2015 και από τότε το θέμα παραμένει στάσιμο.

Λίγες ημέρες προηγουμένως, και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου 2015, εκδόθηκε κοινή συναντίληψη από το Γραφείο του Προέδρου της Κομισιόν ως αποτέλεσμα συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Εντός των επόμενων λίγων ωρών το Ιράν θα εξαπολύσει ισχυρές και καταστροφικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ

Live: Εντός των επόμενων λίγων ωρών το Ιράν θα εξαπολύσει ισχυρές και καταστροφικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων ανάμεσά τους και παιδιών. Το Ιράν απάντησε με μπαράζ επιθέσεων στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE