Έτοιμο σε ποσοστό 88% το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου

Έτοιμο σε ποσοστό 88% το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου

Στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του βρίσκεται το νέο Μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, καθώς η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 88%, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στο Πανεπιστήμιο του Χελουάν, ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι.

 
Το Μουσείο θα έχει έκταση 500.000 τετραγωνικών μέτρων και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Σημαντικό νέο στοιχείο του νέου Μουσείου θα είναι εκθέματα από τον τάφο του Τουταγχαμόν, που δεν έχουν παρουσιαστεί από το 1922, που έγινε η μεγάλη αυτή αρχαιολογική ανακάλυψη.
 
Από την πλευρά της, η Υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Ράνια Αλ Μάσατ δήλωσε ότι «το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβίωση του τουρισμού ως την κύρια πηγή εισοδήματος της Αιγύπτου».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκτός Βουλής και σε τροχιά επιβίωσης: Παραιτήσεις, οικονομική ασφυξία και μάχη για την επόμενη μέρα σε ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Οικολόγους και Volt

Εκτός Βουλής και σε τροχιά επιβίωσης: Παραιτήσεις, οικονομική ασφυξία και μάχη για την επόμενη μέρα σε ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Οικολόγους και Volt

Η επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών αφήνει πίσω της ένα πολιτικό τοπίο γεμάτο αβεβαιότητα, εσωστρέφεια και έντονο προβληματισμό για τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE