Έκτακτη συνάντηση Γιούνκερ - Μέι στις Βρυξέλλες

Έκτακτη συνάντηση Γιούνκερ - Μέι στις Βρυξέλλες

Έκτακτη συνάντηση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την Πρωθυπουργό του ΗΒ Τερέζα Μέι, την Τετάρτη 20/02 στις 18:30, τοπική ώρα στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Δεν θα ανοίξει εκ νέου η Συμφωνία Αποχώρησης, δεν θα υπάρξει χρονικό όριο στο backstop και δεν θα γίνει αποδεκτή πρόταση "exit clause" σε σχέση με αυτό», ξεκαθάρισε ο κ. Σχοινάς. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγησε ότι νωρίτερα ο Μισέλ Μπαρνιέ θα ενημερώσει νωρίτερα το Κολέγιο των Επιτρόπων για τις τελευταίες εξελίξεις και τόνισε ότι ο σκοπός είναι να βρεθεί μια φόρμουλα που θα βρίσκει υποστήριξη στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.  

BEST OF TOTHEMAONLINE