ΚΥΠΡΟΣ: Παράνομη η αποκοπή εφάπαξ - Δικαίωση για δημόσιους υπαλλήλους

ΚΥΠΡΟΣ: Παράνομη η αποκοπή εφάπαξ - Δικαίωση για δημόσιους υπαλλήλους

Οι πρόνοιες της νομοθεσίας που ψηφίστηκαν το 2012 για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Μετά την απόφαση για αντισυνταγματικότητα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το Διοικητικού Δικαστηρίου την Δευτέρα (18/2) απεφάνθη ότι οι αποκοπές είναι παράνομες και άκυρες γι’ αυτό οι αιτητές δικαιούνται να το λάβουν κατά την αφυπηρέτησή τους.

Σημειώνεται ότι ασκήθηκε έφεση για την υπόθεση, την οποία αναμένεται να εξετάσει η Νομική Υπηρεσία. 

Στο Διοικητικό Δικαστήριο προσέφυγαν τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι που έλαβαν μειωμένο εφάπαξ, οι οποίοι και δικαιώθηκαν.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, υποστήριξαν ότι παραβιάστηκε  η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που εντάσσεται στις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και αποβλέπει να διασφαλίσει τον πολίτη από την απρόβλεπτη μεταβολή καταστάσεων και εννόμων σχέσεων που διέπει το κοινοτικό δίκαιο, με την νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2012.

Ο δικηγόρος τους, υποστήριξε ότι υπάρχει παράβαση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, καθότι οι αιτητές έχουν οργανώσει την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους στη βάση μίας πλήρους απολαβών δημοσιοϋπαλληλικής σταδιοδρομίας και οικογενειακού και ατομικού προϋπολογισμού χωρίς να συντρέχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις που επιβάλλονται από το κοινοτικό κεκτημένο.

Την εν λόγω θέση, υιοθέτησε και το δικαστήριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κάλεσαν τον Οδυσσέα να καταθέσει για τις αναφορές του - «Είμαι φυσικά πρόθυμος» η απάντησή του

Κάλεσαν τον Οδυσσέα να καταθέσει για τις αναφορές του - «Είμαι φυσικά πρόθυμος» η απάντησή του

Να προβεί σε γραπτή κατάθεση για όλα όσα δήλωσε δημοσίως ζήτησε ο Αρχηγός Αστυνομίας, από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

BEST OF TOTHEMAONLINE