Πρόστιμο 5.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ για φάκελο ασθενή

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ για φάκελο ασθενή

Ασθενής υπέβαλε καταγγελία στην Επίτροπο ότι το αίτημα για άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης στον ιατρικό της φάκελο δεν ικανοποιήθηκε από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, επειδή ο φάκελος δεν μπόρεσε να εντοπιστεί από τον υπεύθυνο επεξεργασίας.

 

Μετά από διερεύνηση της υπόθεσης και την ανακοίνωση της εκ πρώτης όψεως παραβίασης του Κανονισμού 2016/679 στις 30/7/2018, επιβλήθηκε στις 7/11/2018, διοικητικό πρόστιμο ύψους €5000 στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ για απώλεια φακέλου ασθενούς. Για μετριασμό της ποινής λήφθηκαν υπόψην τα γεγονότα του παραπόνου, τα μέτρα που λήφθηκαν από το Νοσοκομείο για βελτίωση των μέτρων προστασίας δεδομένων των ιατρικών φακέλων των ασθενών, το γεγονός ότι υπήρξαν προγενέστερες αποφάσεις για απώλεια φακέλου, καθώς και το ευαίσθητο των δεδομένων που περιείχε ο φάκελος.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE