Κορυφώνεται η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου της ΕΔΕΚ

Κορυφώνεται η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου της ΕΔΕΚ

Υποψήφιοι οι Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Βαρνάβα - Αύριο Κυριακή οι εκλογές

Όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής που θα αναδείξει το νέο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

.Το αξίωμα του Προέδρου διεκδικούν οι Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Βαρνάβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣ ΕΔΕΚ, δικαίωμα ψήφου στις αυριανές εκλογές  έχουν 9.464 εγγεγραμμένα μέλη, με βάση το Μητρώο του Κόμματος.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία θα ψηφίσουν 2.655 ψηφοφόροι, στη Λεμεσό 2.362, στη Λάρνακα  1.396, στην Πάφο 1.850, στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου 349, στη Σολιά-Μαραθάσα 230, στον Πύργο - Πηγαίνια 130, στην Πόλη Χρυσοχούς 220, στην Αθήνα 94, στη Θεσσαλονίκη 71 και στο Λονδίνο 107.

Εξάλλου, στο εκλογικό κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς θα ψηφίσουν και τα μέλη των χωριών  Προδρόμι, Νέο Χωρίο, Γιαλιά, Νέα Δήματα, Μακούντα, Κινούσια, Περιστερώνα, Λυσός, Κάθηκας, Δρούσια, Ίνια, Κρήτου Τέρρα, Γουδί, Σκούλοι, Μελάδια, Μηλιού, Σίμου, Λάσα, Φοίτη, Δρύμου, Δρύνια, Ακουρδάλια, Γιόλου, Αργάκα, Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς, Πωμός και Παχύαμμος.

Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 08:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00, με διάλειμμα μεταξύ 12:00 -13:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κανένα εγγεγραμμένο μέλος δεν δικαιούται να ψηφίσει, εάν δεν προσκομίσει στην Εφορευτική Επιτροπή πολιτική ταυτότητα ή εκλογικό βιβλιάριο ή άδεια οδηγού ή διαβατήριο, που να πιστοποιεί ότι είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο, που αναγράφεται στο μητρώο του κόμματος, έστω και εάν το μέλος αυτό είναι γνωστό ή επώνυμο ή έχει μακρόχρονη θητεία στο Κίνημα.

Εξάλλου, άτομα με αναπηρίες ή προβλήματα στην όραση θα συνοδεύονται από συγγενικό τους πρόσωπο στην παρουσία του Προέδρου της εν λόγω Εφορευτικής Επιτροπής για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι ψηφοφόροι θα καταβάλλουν 10 ευρώ, για να έχουν δικαίωμα ψήφου και πέντε ευρώ οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές και οι άνεργοι με την παρουσίαση ανάλογης ταυτότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE