LIKE ONLINE

Έβγαλαν στο σφυρί σταγόνες από το αίμα του Τσώρτσιλ

Έβγαλαν στο σφυρί σταγόνες από το αίμα του Τσώρτσιλ

Η μικροσκοπική φιάλη που εμπεριέχει το αίμα το Ουίνστον Τσώρτσιλ βγαίνει σε δημοπρασία με εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης από τις 300 έως τις 600 λίρες.

Το 1962, τρία περίπου χρόνια πριν από το θάνατό του, ο ηγέτης της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου βρισκόταν σε διακοπές στο Μόντε Κάρλο, όπου πέφτοντας από το κρεβάτι του τραυμάτισε τον γοφό του.

Έτσι χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο, όπου η Patricia Fitzgibbon, η νοσοκόμα που τον φρόντιζε του ζήτησε να πάρει λίγο από το αίμα του και να το κρατήσει σαν ενθύμιο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται η ίδια τοποθέτησε το δείγμα σε μια φιάλη με την ετικέτα "Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ WWB9".

Τώρα, 50 χρόνια μετά από το θάνατό του η φιάλη βγαίνει στο σφυρί, με τους διοργανωτές να ελπίζουν να πωληθεί έναντι πολλών χιλιάδων λιρών.

"Το αίμα του είναι μια ανάμνηση του τραυματισμού που ήταν η αρχή της πτώσης του Τσώρτσιλ , έτσι περιμένουμε να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top