ΣΥΚΑΛΑ: «Τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση δικαστηρίου για συνένωση αγωγών»

ΣΥΚΑΛΑ: «Τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση δικαστηρίου για συνένωση αγωγών»

Η απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος των πρώην καταθετών της Λαϊκής για συνένωση των αγωγών, αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ σε ενημερωτικό δελτίο προς τα μέλη του.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω αγωγές κατατέθηκαν το 2013 και πριν από περίπου ένα χρόνο, οι καταθέτες της πρώην Λαϊκής υπέβαλαν αίτηση για "συνένωση" των αγωγών, ούτως ώστε να δικαστεί μικρός αριθμός πιλοτικών υποθέσεων, οι αποφάσεις των οποίων θα ισχύσουν και για τις υπόλοιπες υποθέσεις.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ακρόαση του αιτήματος, στην οποία κατατέθηκαν γραπτώς οι θέσεις/αγορεύσεις των δικηγόρων της κάθε πλευράς.

 «Στο αίτημα μας φαίνεται να συναινεί η Κυπριακή Δημοκρατία (εκπροσωπούμενη από την Εισαγγελία). Οι άλλοι αντίδικοι μας (Λαϊκή Τράπεζα, Κεντρική Τράπεζα και ελεγκτές της Λαϊκής), προβάλλουν διαφορετικές θέσεις και την απαίτηση όπως οι αγωγές εκδικαστούν ξεχωριστά» αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ, προσθέτοντας ότι με τις χιλιάδες των αγωγών που εκκρεμούν, θα χρειαστούν δεκαετίες για να εκδικαστούν, αν εκδικαστούν ξεχωριστά, ενώ «θα μπλοκάρουν και το δικαστικό σύστημα αφού δεν υπάρχουν αρκετοί δικαστές για να χειριστούν τέτοιο όγκο υποθέσεων».

Ταυτόχρονα ο ΣΥΚΑΛΑ ενημερώνει τα μέλη του για τις δύο συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητήθηκαν προτάσεις νόμου που κατέθεσαν από κοινού ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και η Αλληλεγγύη, καθώς και η πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών για το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής το Ταμείο Αλληλεγγύης έχει προικοδοτηθεί με 55 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και αναμένεται η επιπρόσθετη προικοδότηση του με κρατική ακίνητη περιουσία αξίας περίπου 125 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι θέσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Βουλής είναι ότι η προικοδότηση θα συνεχίσει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE