Πρόεδρος ΕΣΚ για πιέσεις στο ThemaOnline: «Όποιος απειλεί ή παρεμποδίζει την ελευθεροτυπία υποπίπτει σε ατόπημα ή αδίκημα»

Πρόεδρος ΕΣΚ για πιέσεις στο ThemaOnline: «Όποιος απειλεί ή παρεμποδίζει την ελευθεροτυπία υποπίπτει σε ατόπημα ή αδίκημα»

Τη θέση ότι όποιος απειλεί ή παρεμποδίζει την ελευθεροτυπία υποπίπτει σε ατόπημα ή αδίκημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος, σε σχέση με την προσπάθεια επηρεασμού του έργου των συντακτών του ThemaOnline.

Ως γνωστόν, σε δυο περιπτώσεις, αδερφός κατηγορούμενου για κακουργήματα (βλ. υπόθεση εμπρησμού και θανάτου 38χρονης), προσπάθησε να επηρεάσει τη δημοσίευση σχετικών γεγονότων. Την 1η Φεβρουαρίου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το διευθυντή σύνταξης της ιστοσελίδας μας γι΄ αυτό τον σκοπό, ενώ πιέσεις άσκησε σε δημοσιογράφο του ThemaOnline στο περιθώριο δικαστικής διαδικασίας στις 15 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα ακολούθησε μήνυμά του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, το οποίο κρίναμε ως απειλητικό.

Ο κ. Φράγκος, αφού πρώτα ενημερώθηκε σχετικά, με γραπτή του τοποθέτηση εξέφρασε τις πιο πάνω θέσεις, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στο δημοσιογραφικό μας έργο και στην δημοσιογράφο μας που καλύπτει δικαστικές υποθέσεις.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτούσια η τοποθέτηση του πρόεδρου της Ένωσης Συντακτών Κύπρου:

«Οι δημοσιογράφοι, κατά την ενάσκηση του λειτουργήματος τους, ούτε απειλούνται, ούτε εκβιάζονται, ούτε παρενοχλούνται, άμεσα, έμμεσα ή άλλως πως. Και όποιος επιχειρεί ανάλογες ενέργειες, πρέπει αμέσως να παραπέμπεται στα αρμόδια εντεταλμένα όργανα της πολιτείας.

Η ελευθεροτυπία υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όποιος την απειλεί ή την παρεμποδίζει υποπίπτει σε ατόπημα ή και αδίκημα. Η δημοσιογράφος του ToThemaOnline που υπέστη τέτοια συμπεριφορά έχει την αμέριστη στήριξη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Η ΕΣΚ καλεί τις αρμόδιες αρχές να επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις».

Φ. Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE