ΝΑΙ στο ΓεΣΥ Ο ΠΑΣΥΚΑΦ στηρίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ

ΝΑΙ στο ΓεΣΥ  Ο ΠΑΣΥΚΑΦ στηρίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ

«Ναι» στο ΓεΣΥ δηλώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ στηρίζοντας την εφαρμογή ενός καθολικού και λειτουργικού Γενικού Σχεδίου Υγείας προς όφελος των ασθενών.

Για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ χρειάζεται να συμπορευθούν οι ασθενείς με τους γιατρούς, ενώνοντας δυνάμεις. Οι ασθενείς από τη δική τους πλευρά αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελεί ο κάθε γιατρός ξεχωριστά. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκπροσωπεί χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνεργασία του με τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας για τους οποίους τρέφει βαθιά εκτίμηση.

Η εφαρμογή του ΓεΣΥ θα διασφαλίσει την άμεση, σωστή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας ισότιμα στους ασθενείς, με ευρύτερο κοινωνικό όφελος. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο ο κάθε πολίτης να αφουγκραστεί τη φωνή του ασθενή που τον καλεί να δηλώσει τη στήριξη του στην εφαρμογή του ΓεΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί και ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου, Ο.Ε.Κ, με την οποία η Εταιρεία επαναβεβαιώνει την υποστήριξη της στην εφαρμογή του ΓεΣΥ τονίζοντας πως ‘η εφαρμογή του αποτελεί δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας και των εμπλεκομένων στα θέματα υγείας θεσμών’.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσβλέπει στην ανταπόκριση των εμπλεκομένων φορέων, το Υπουργείο Υγείας, τον Ο.Α.Υ., τον Π.Ι.Σ. και τον Π.Α.Σ.Ι.Ν στην πρόσκληση της Ο.Ε.Κ για συνέχιση του διαλόγου με στόχο την εξεύρεση λύσεων και τη βελτίωση της ποιότητας υγείας στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.