Kύπρος: Μετρούν τις καταστροφές τους οι γεωργοί μετά την χαλαζόπτωση τα ξημερώματα

Kύπρος: Μετρούν τις καταστροφές τους οι γεωργοί μετά την χαλαζόπτωση τα ξημερώματα

Μεγάλες καταστροφές σε γεωργικές περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Τάσος Γιαπάνης, Γενικός Γραμματέας Παναγροτικού «μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, σε περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου από τις καταρρακτώδεις βροχές και την χαλαζόπτωση . Συγκεκριμένα χθες βράδυ παρατηρήθηκε έντονη βροχόπτωση, ενώ από τις 4 μέχρι και τις 5.30 τα ξημερώματα, έριξε χαλάζι στις Κοινότητες Αυγόρου, το Ξυλοφάγου και το Λιοπέτρι».
 
Πρόσθεσε πως ήδη «έχουμε καλέσει τους λειτουργούς του ΟΓΑ για να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές και να δουν ιδίοις όμμασι τις καταστροφές που σημειώθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι λειτουργοί του ΟΓΑ αναμένεται να επισκεφθούν τις περιοχές είτε αργότερα σήμερα είτε αύριο προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν».
 
Σύμφωνα με τον κ. Γιαπάνη «στις περιοχές οι οποίες πλήγηκαν από χαλάζι φαίνεται ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Οι καλλιέργειες που πλήγηκαν αφορούν πατάτες, κρεμμύδια και κουλούμπρες».
 
Ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού ανέφερε επίσης ότι «φέτος ήταν μια χρυσή χρονιά για την πατάτα, με τις τιμές να βρίσκονται στα ύψη. Οι παραγωγοί ανέμεναν να ολοκληρωθούν οι καλλιέργειες τους, να βγάλουν τις πατάτες τους για να πάρουν τα χρήματα για τα οποία μοχθούν καθημερινά, ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν φέτος, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και καταστροφές».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΘΚΕ)
 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα έχει το ερχόμενο Σάββατο, 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση της προσπάθειας επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων.