Τα ΗΕ ελέγχουν αν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών

Τα ΗΕ ελέγχουν αν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών

Τα Ηνωμένα Εθνη θα εξετάσουν προσεκτικά ότι έχουν γίνει όλες οι διοικητικές διαδικασίες ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και αργότερα θα προβούν σε ανακοίνωση.


Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενημερωθεί επίσημα από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ είπε πως τα Ηνωμένα Έθνη θα προχωρήσουν πολύ προσεκτικά στα διαδικαστικά και θα υπάρξει αργότερα σήμερα σχετική ανακοίνωση.

Ανέφερε ότι θα εξετάσουν προσεκτικά πως έχουν γίνει όλες οι διοικητικές διαδικασίες ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αναμένω ότι θα έχω κάτι περισσότερο επίσημο να σας πω αργότερα το απόγευμα σήμερα. Αναμένουμε να φτάσουν στους σωστούς ανθρώπους τα επίσημα έγγραφα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.