Επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 οι Αλ. Τσίπρας και Ζ. Ζάεφ

Επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 οι Αλ. Τσίπρας και Ζ. Ζάεφ

Οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 είναι πάνω από 300, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή που εδρεύει στη Νορβηγία.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ καθώς και οι ηγέτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι κατάφεραν να λήξουν τη διαμάχη για την ονομασία της πΓΔΜ, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ορίστηκαν υποψήφιοι από ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ιστορικό ορόσημο στις σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου η υπογραφή Συμφωνίας για Οριοθέτηση της ΑΟΖ

ΠτΔ: Ιστορικό ορόσημο στις σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου η υπογραφή Συμφωνίας για Οριοθέτηση της ΑΟΖ

Ιστορικό ορόσημο στρατηγικής σημασίας χαρακτηρίστηκε η σημερινή υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου, το οποίο επισφραγίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ παράλληλα σημειώθηκε ότι οι δύο χώρες απευθύνθηκαν σήμερα από κοινού στην Παγκόσμια Τράπεζα για μελέτη βιωσιμότητας αναφορικά με τη δημιουργία έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Λιβάνου.

BEST OF TOTHEMAONLINE