ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΑ δεν διενήργησε εκταφές στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό

Η ΔΕΑ δεν διενήργησε εκταφές στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό

Η ΔΕΑ δεν έχει διενεργήσει εκταφές για λείψανα αγνοουμένων στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό διευκρινίζει σε ανακοίνωση η Επιτροπή, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα ότι εντοπίστηκαν οστά στο συγκεκριμένο χώρο.

Η ΔΕΑ αναφέρει πως οι εκταφές αυτές έγιναν στο πλαίσιο του μονομερούς προγράμματος της ε/κ πλευράς και τονίζει πως η ίδια συμμετέχει μόνο στο δικοινοτικό πρόγραμμα στο οποίο εργάζονται Ε/κ και Τ/κ επιστήμονες.

Επίσης αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των εκταφών για εντοπισμό οστών, στο πλαίσιο του δικοινοτικού προγράμματος, ακολουθούνται συγκεκριμένες αυστηρές διαδικασίες κατά τη διάρκεια των οποίων σκελετικά οστά μεταφέρονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ και μετά από αναλύσεις, δείγματα των οστών αποστέλλονται για ανάλυση DNA για ταυτοποίηση ή για ανάλυση Radio Carbon (C14) για να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με το έργο της ΔΕΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αν η ανάλυση Radio Carbon (C14) αποδείξει ότι τα οστά είναι αρχαία και άρα δεν σχετίζονται με αγνοούμενα πρόσωπα, τότε μεταφέρονται στους χώρους από τους οποίους είχαν εκταφεί.

Διευκρινίζεται ότι αν οι αναλύσεις δείξουν πως τα οστά δεν ανήκουν σε αγνοούμενους και είχαν εκταφεί από κοιμητήριο , τότε μεταφέρονται εκ νέου εκεί για ταφή. Επίσης η ΔΕΑ αναφέρει πως αν η ανάλυση DNA δείξει πως τα οστά δεν ανήκουν σε κάποιο αγνοούμενο πρόσωπο ή ακόμη δεν έχει οποιοδήποτε γενετικό αποτέλεσμα, τότε τα οστά φυλάσσονται στο νεκροτομείο της ΔΕΑ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top