ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύρος και Ηράκλης είχαν ραντεβού στον τόπο του εγκλήματος -Τον καίνε οι λεπτομέρειες του ασφαλιστικού συμβολαίου

Σύρος και Ηράκλης είχαν ραντεβού στον τόπο του εγκλήματος -Τον καίνε οι λεπτομέρειες του ασφαλιστικού συμβολαίου

Απανωτές οι μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές για την φονική πυρκαγιά σε μπυραρία στην οδό Κωστάκη Παντελίδη 17 στη Λευκωσία στις 30/01 και οι οποίες επιβαρύνουν τη θέση του ιδιοκτήτη της μπυραρίας, Ηράκλη Ηρακλέους. 

Της Γεωργίας Παππούτα

Η ισχυρή φωτιά που ξέσπασε στο υποστατικό κατέστρεψε ολοσχερώς την μπυραρία και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στους δύο πιο πάνω ορόφους του κτηρίου, ενώ τραγικό θάνατο βρήκε 38χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία διέμενε στον πρώτο όροφο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline δύο μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Σύρος μαζί με την εγκυμονούσα σύζυγο του μετέβησαν στην μπυραρία του Ηράκλη μια μέρα πριν την φωτιά, όπου ο ίδιος και ο ιδιοκτήτης είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.  

Μάλιστα, στις αναφορές του ιδιοκτήτη, ότι ο συναγερμός ενώ βρισκόταν στην μπυραρία του ήχησε και ο ίδιος αφαίρεσε τις μπαταρίες και τις τοποθέτησε ξανά την επόμενη ημέρα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει εάν ο συναγερμός είχε ενεργοποιηθεί, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι το σύστημα συναγερμού δεν είχε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Τονίζεται ότι ο τεχνικός αναφέρει ότι πιθανόν ο συναγερμός να είχε ενεργοποιηθεί κατά λάθος ή και σκόπιμα.

Όσο αφορά στους ισχυρισμούς του Ηράκλη ότι είχε αφαιρέσει το κλειστό κύκλωμα και την σειρήνα συναγερμού της μπυραρίας, γιατί θα γίνονταν κάποιες επιδιορθώσεις από τον Δήμο Λευκωσίας, μαρτυρία λέει πως αυτό θα γινόταν σε κατοπινό στάδιο και θα τον πληροφορούσαν για την ακριβή ημερομηνία. Ο ύποπτος ωστόσο δεν είχε ενημερωθεί και από μόνος του αφαίρεσε από την πρόσοψη του κτηρίου τις δύο κάμερες ασφαλείας και την εξωτερική σειρήνα του συστήματος συναγερμού.  

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ηράκλης Ηρακλέους δύο μέρες πριν την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε μετέβηκε στην ασφαλιστική του εταιρία και εξόφλησε πλήρως το χρονιαίο του συμβόλαιο για την ασφάλεια της καφετέριας, ενώ δεν ήταν υπόχρεος σύμφωνα με την συμφωνία που είχε να αποπληρώνει σε μηνιαίες δόσεις. Παρόλα αυτά στο συμβόλαιο υπήρχε ο όρος ότι σε περίπτωση αποζημίωσης έπρεπε να ηταν πληρωμένο όλο το συμβόλαιο. Μάλιστα, το πρωί της μέρας την φωτιάς, ο ιδιοκτήτης υπέβαλε γραπτή απαίτηση αποζημίωσης ύψους 262.000 ευρώ.  

Περεταίρω μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μπυραρία ήταν παράνομη χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, κάτι για το οποίο ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας συζητούσε συχνά με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου. Ο δεύτερος στο τέλος της ημέρας θα επωμιστεί και όλες τις ζημιές του κτηρίου.  

Οι τρείς ύποπτοι της υπόθεσης ο 32χρονος Σύρος, ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας και ο 28χρονος Ελληνοκύπριος, παρουσιάστηκαν το Σάββατο (9/01) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου όπου εγκρίθηκε το αίτημα ακόμη οκτώ ημερών προσωποκράτησης τους. Κανένας από τους συνηγόρους των υπόπτων δεν έφερε ένσταση στο αίτημα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top