ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ ΥΠΕΞ: «Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν διέταξε το φόνο του Κασόγκι»

ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ ΥΠΕΞ: «Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν διέταξε το φόνο του Κασόγκι»

Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν διέταξε το φόνο του Κασόγκι, δήλωσε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Αμπντέλ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν διέταξε το φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι, αρνούμενος ωστόσο να σχολιάσει δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε ότι ο μπιν Σαλμάν είχε απειλήσει το 2017 πως θα έφθανε ως το να χρησιμοποιήσει "μια σφαίρα" εναντίον του αρθρογράφου της Washington Post εάν ο δημοσιογράφος δεν έπαυε να επικρίνει το σουνιτικό βασίλειο.

"Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ήταν μια εξουσιοδοτημένη επιχείρηση", δήλωσε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης με έδρα τις ΗΠΑ. "Δεν δόθηκε καμία εντολή για την εκτέλεση αυτής της επιχείρησης", είπε.

Οι Times επικαλούμενοι αξιωματούχους - νυν και πρώην - κάνουν λόγο για εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών κατά τις οποίες ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε εκστομίσει αυτή την απειλή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης του με έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, τον Τούρκι Αλ Νταχίλ.

Χθες, το πόρισμα της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις, Ανιές Καλαμάρ για τη δολοφονία Κασόγκι, ανέφερε ότι Σαουδάραβες αξιωματούχοι "σχεδίασαν και διέπραξαν" τη στυγνή δολοφονία και "υπονόμευσαν σοβαρά" τις έρευνες για το έγκλημα που διαπράχθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE