ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για διαφθορά στην Κυπριακή Αστυνομία - Τι απαντά o Πρόεδρος της Greco

Καταγγελία για διαφθορά στην Κυπριακή Αστυνομία - Τι απαντά o Πρόεδρος της Greco

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline στα χέρια της GRECO υπάρχει καταγγελία που αφορά υπόθεση για διαφθορά στην Κυπριακή Αστυνομία. 

Της Γεωργίας Παππούτα 

Συγκεκριμένα η καταγγελία έγινε στην 1η Ιανουαρίου 2018 από Κύπριο πολίτη στο νομικό τμήμα της Μονάδας Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μαζί με την μαρτυρία του παρέδωσε 100 έγγραφα, τα οποία θα διερευνηθούν.  

Σε ερώτηση μας για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Marin Mrcela, στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής (8/02), δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις κατά πόσον υπάρχουν ευρήματα για την Κυπριακή Αστυνομία, αφού όπως εξήγησε θέματα που αφορούν την Αστυνομία θα αξιολογηθούν σε κατοπινό στάδιο. 

Ο κος Mrcela ανέφερε πως αυτή την στιγμή το σώμα που υπηρετεί βρίσκεται στον τέταρτο κύκλο αξιολόγησης των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά το Δικαστικό Σώμα και οι υποθέσεις που αφορούν την Αστυνομία θα αξιολογηθούν στον πέμπτο κύκλο.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως δεν είναι ούτε ανακριτές αλλά ούτε αποφασίζουν οι ίδιοι και η δουλειά τους είναι η πρόληψη της διαφθοράς προσπαθώντας να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν. Μάλιστα, τόνισε πως υπήρξε παραβίαση στον Κώδικα Δεοντολογίας του Δικαστικού Σώματος και τώρα εστιάζουν στις τέσσερις συστάσεις που έχουν παραθέσει και αν η Κύπρος θα συμμορφωθεί με αυτές.

Η κάθοδος της GRECO στην Κύπρο έγινε μετά από ενημέρωση του εν λόγω σώματος από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η βουλευτής με επιστολή της προς τον Εκτελεστικό Γραμματέα της GRECO, ενημέρωσε για τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη, για διαπλοκή στο δικαστικό σύστημα και σχέσεις δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου με συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία. Η κ. Χαραλαμπίδου συσχετίζει το όλο θέμα και με την γνωστή υπόθεση «Nicholas».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top