Θέλεις να αγοράσεις σπίτι; Δες τις τιμές που είναι οι χαμηλότερες από το 2006

Θέλεις να αγοράσεις σπίτι; Δες τις τιμές που είναι οι χαμηλότερες από το 2006

Επιβράδυνση της μείωσης των τιμών κατοικιών παρατηρήθηκε κατά το 4ο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Κατοικιών που καταρτίζει η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου και ο οποίος ωστόσο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006.

Σύμφωνα με την ΚΤ, “η επιβραδυνόμενη μείωση των τιμών οδήγησε το γενικό δείκτη τιμών κατοικιών περίπου στα επίπεδα τιμών που υπήρχαν το 2006, χρόνο κατά τον οποίο ξεκίνησε η υπερβάλλουσα ζήτηση για οικιστικά δάνεια”.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν μείωση κατά 8,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σε σύγκριση με 8,9% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι τιμές οικιών μειώθηκαν κατά 7,8% σε ετήσια βάση και οι τιμές διαμερισμάτων κατά 8,6%, έναντι ετήσιων μειώσεων της τάξης του 7,9% και 10%, αντίστοιχα, το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Σε τριμηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών κατοικιών (οικίες και διαμερίσματα) κατέγραψε μείωση κατά 1,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Οι τιμές οικιών και διαμερισμάτων κατέγραψαν τριμηνιαία μείωση 2,1% και 1,5%, αντίστοιχα.

Όλες οι επαρχίες, πλην της Αμμοχώστου, κατέγραψαν μικρότερη ετήσια μείωση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο γενικός δείκτης τιμών κατοικιών (οικίες και διαμερίσματα) σημείωσε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία μείωση στην επαρχία Αμμοχώστου (2,6%) και τη μικρότερη μείωση στην επαρχία Πάφου (0,6%).

Τριμηνιαίες μειώσεις στο γενικό δείκτη τιμών κατέγραψαν και οι επαρχίες Λευκωσίας (2,1%), Λεμεσού (2%) και Λάρνακας (1%).

Η μεγαλύτερη ετήσια μείωση στο γενικό δείκτη τιμών κατοικιών σημειώθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου (10,4%) ενώ η μικρότερη στην επαρχία Πάφου (3,7%). Ετήσιες μειώσεις στο γενικό δείκτη τιμών κατοικιών καταγράφηκαν και στις επαρχίες Λευκωσίας (8,2%), Λεμεσού (7,5%) και Λάρνακας (7,75%).

 

 

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος στη Χλώρακα: Θύμα 34χρονη γυναίκα - Αποκλείστηκε η σκηνή – Σπεύδουν ιατροδικαστές - Και απόπειρα φόνου κατά 14χρονου

Φόνος στη Χλώρακα: Θύμα 34χρονη γυναίκα - Αποκλείστηκε η σκηνή – Σπεύδουν ιατροδικαστές - Και απόπειρα φόνου κατά 14χρονου

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης με θύμα μια 34χρονη γυναίκα και απόπειρα φόνου εναντίον 14χρονου, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν σήμερα γύρω στις 17:30 σε διαμέρισμα στη Χλώρακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE