ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά της, αναφέρει η ΠΟΦΕΝ μετά από συνάντηση με Υπουργό Παιδείας

Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά της, αναφέρει η ΠΟΦΕΝ μετά από συνάντηση με Υπουργό Παιδείας

Η ΠΟΦΕΝ, θεωρεί την απόφαση για σύσταση επιτροπής με λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας για συζήτηση των κριτηρίων που διέπουν τη φοιτητική μέριμνα ως ένα βήμα, αλλά όχι ως ικανοποίηση των αιτημάτων που θέτουν οι φοιτητές.

 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ, σε σημερινή συνάντηση της με τον Υπουργό Παιδείας, η οργάνωση των φοιτητών κατέθεσε τα αιτήματα της σχετικά με τη φοιτητική μέριμνα, τη στέγαση των φοιτητών, καθώς και το υψηλό κόστος σπουδών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.
 
«Στη συνάντηση, σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν αυστηρές δεσμεύσεις σχετικά με το περιεχόμενο του διαλόγου στη συγκεκριμένη επιτροπή και τη συνάφεια με τα αιτήματά μας», αναφέρεται.

Η ΠΟΦΕΝ αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας, δυστυχώς, συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να συζητήσει την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ούτως ώστε να αυξηθεί το κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας.
 
Η βασική θέση της ΠΟΦΕΝ είναι η επαναφορά του κονδυλιού της φοιτητικής μέριμνας σε πρώτο στάδιο στα επίπεδα του 2016 και σε μεταγενέστερο στάδιο στα επίπεδα του 2012. Μόνο με αυτό τον τρόπο, θεωρείται ότι μπορούν να τεθούν οι βάσεις για επέκταση των δικαιούχων της φοιτητικής μέριμνας, για αύξηση του επιδόματος στέγασης και γενικότερα για επαρκή στήριξη των φοιτητών που σπουδάζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Η ΠΟΦΕΝ υπενθυμίζει ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το κονδύλι μειώθηκε κατά ακόμα 5 εκ. ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο των περικοπών της τελευταίας πενταετίας στα 23 εκ. ευρώ.

«Από τη στιγμή που τα βασικά μας αιτήματα, για αύξηση του κονδυλιού της φοιτητικής μέριμνας, για μέτρα που αφορούν τη στέγαση των φοιτητών, καθώς και για μείωση των διδάκτρων των ιδιωτικών πανεπιστημίων  δεν έχουν ικανοποιηθεί στη σημερινή συνάντηση, ως ΠΟΦΕΝ δεν έχουμε επιλογή παρά να πραγματοποιήσουμε κανονικά την αυριανή κινητοποίηση. Ταυτόχρονα θα προσέλθουμε και στον διάλογο στη νεοσυσταθείσα επιτροπή πάντοτε προτάσσοντας τα δίκαια μας αιτήματα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των φοιτητών», αναφέρουν.

Ο οργάνωση αναφέρει επίσης ότι η μαζική παρουσία του φοιτητικού κινήματος αύριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας θα αποδείξει για ακόμα μια φορά πόσο καίρια είναι τα σημερινά τους αιτήματα. Θα αποδείξει, αναφέρεται, ότι οι φοιτητές απαιτούν επαρκή φοιτητική μέριμνα για να καταφέρουν να αρχίσουν και να τελειώσουν τις σπουδές τους με αξιοπρέπεια.

Οι φοιτητές θα συναντηθούν αύριο στις 10:30 π.μ. στη διασταύρωση Αρμενίας και Ιφιγενείας μαζί με το μαθητικό κίνημα για να πορευτούν προς το Υπουργείο Παιδείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top