Κινεζικός «θησαυρός» για ανυποψίαστη γυναίκα

Κινεζικός «θησαυρός» για ανυποψίαστη γυναίκα

Μία γυναίκα στη Βρετανία έλαβε το πόσο των 586.000 λιρών (περίπου 665.000 ευρώ) από δημοπράτηση ενός κινεζικού βάζου που είχε αποθηκευμένο στη σοφίτα της επί 20 χρόνια.


Η συγκεκριμένη Βρετανίδα, που διατηρεί την ανωνυμία της, είχε λάβει το ύψους περίπου 35 εκατοστών βάζο ως δώρο από μια θεία της που εργαζόταν στη Σανγκάη ως δασκάλα.

Η ιδιοκτήτρια έστειλε φωτογραφία του βάζου σε οίκο δημοπρασιών στο Έξετερ, όπου ο εκτιμητής διαπίστωσε ότι πρόκειται για μοναδικό, χωρίς αντίγραφο, βάζο που είχε κατασκευαστεί για τον αυτοκράτορα Τσιαν Λονγκ μεταξύ του 1780 και του 1790.

Το βάζο αγοράστηκε από Κινέζο συλλέκτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE