ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / European Solidarity Corps», από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πασχάλη Πασχαλίδη», στο κτήριο Διοίκησης Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18 - 30 να προσφέρουν εθελοντικά ή να εργαστούν στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε οργανωμένα σύνολα νέων που επιθυμούν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια εθελοντισμού, αλληλεγγύης ή πρακτικής άσκησης.

Στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, o κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι: «Πρέπει να αγκαλιάσουμε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Διότι η συμμετοχή των νέων είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν την Ευρωπαϊκή ιδέα».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ κ. Παναγιώτης Σεντώνας, εξήρε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, δηλώνοντας ότι: «Θέλουμε την επαφή και ώσμωση των νέων της Κύπρου με την Ευρώπη και τον κόσμο. Γιατί αυτό σημαίνει γνώσεις, δεξιότητες, δίκτυα συνεργασίας, αντίληψη για το τι συμβαίνει στον σύγχρονο κόσμο».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στη διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://eusolidaritycorps.onek.org.cy/

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 15χρονης: Μπροστά στα μάτια του παππού και της ξαδέρφης της «έσβησε» η άτυχη Γαρδένια - Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία

Δίκη Γεν. Ελεγκτή - Αναβολή αντεξέτασης του Οδυσσέα - Ποιος ο λόγος

Έκρηξη βόμβας σε όχημα στη Λευκωσία: Ανήκει σε εργαζόμενο των Κεντρικών Φυλακών

Έτσι έγινε το φονικό στην Πέγεια: Ο 50χρονος άρπαξε το κυνηγετικό και πυροβόλησε τον κουνιάδο του

ΠΑΣΥΞΕ: Απόλυτη ικανοποίηση από τις κινήσεις της Κυβέρνησης - Στα σκαριά φορέας για επενδύσεις στο τουριστικό branding

Χαμός με Πελετιέ στο Power of Love: Η απιστία είναι διαφορετική για τον άνδρα από τη γυναίκα - Βίντεο



ΠτΔ: «Να καταστήσουμε τη χώρα μας ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζει κάποιος»

ΠτΔ: «Να καταστήσουμε τη χώρα μας ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζει κάποιος»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρακάθησε σήμερα σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top