Σε ρόλο διαμεσολαβητή η Σπέχαρ - Διευκολύνει την επαφή μεταξύ των ηγετών

Σε ρόλο διαμεσολαβητή η Σπέχαρ - Διευκολύνει την επαφή μεταξύ των ηγετών

Ετοιμότητα να διευκολύνει την επαφή μεταξύ των δυο ηγετών στην Κύπρο, εκφράζει η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

 «Η κ. Σπέχαρ είναι έτοιμη να διευκολύνει την επαφή μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη», αναφέρεται στην απάντηση του Γραφείου του Εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, με αφορμή την εκφρασθείσα πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, να έχει επικοινωνία με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επιδιώκοντας να έχει μια συνάντηση μαζί του.

 «Στο πλαίσιο της προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών για προώθηση της συμφιλίωσης και του διαλόγου προς επίλυση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και Αναπληρώτρια Ειδική του Σύμβουλος κ. Σπέχαρ είναι έτοιμη να διευκολύνει την επαφή μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη», σημειώνεται στην απάντηση του Γραφείου του Εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

Μετά τα όσα συζήτησε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, ελπίζοντας αυτή η αισιοδοξία να μετουσιωθεί σε θετικά αποτελέσματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE