Πολιτική ισότητα και παλιές συμφωνίες, τα σημεία που τόνισε στην Λουτ ο Τ/κ ηγέτης

Πολιτική ισότητα και παλιές συμφωνίες, τα σημεία που τόνισε στην Λουτ ο Τ/κ ηγέτης

Εκ των ων ουκ άνευ για την τ/κ πλευρά είναι η αποδοχή της πολιτικής ισότητας και αυτό τόνισε ο Μουσταφά Ακιντζί και σήμερα στην απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Λουτ δίδοντας διάφορα παραδείγματα για την σημασία αυτού, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Στην γραπτή δήλωση που εκδόθηκε το απόγευμα, μετά και την λήξη της συνάντηση της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Μπουρτζιού αναφέρεται στο τί συζήτησαν σήμερα Ακιντζί – Λουτ σημειώνοντας ότι ο Τ/κ ηγέτης υπογράμμισε ότι η υποχώρηση πρωτίστως από την πολιτική ισότητα αλλά και από τις συμφωνίες στις οποίες υπήρξε κατάληξη μέχρι σήμερα, δεν θα προσφέρουν υπηρεσία προς την κατεύθυνση της έναρξης της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί συνέχισε τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την κ. Λουτ για την δημιουργία ενός κοινού εδάφους, «παραμένοντας δεσμευμένος στις συμφωνίες του παρελθόντος, έχοντας μια εποικοδομητική στάση με φραστική συνέπεια».

Σε οποιαδήποτε ομοσπονδιακή λύση είναι ξεκάθαρο, προστίθεται στην γραπτή δήλωση, ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέση πλειοψηφίας – μειοψηφίας. «Η πολιτική ισότητα των Τ/κ και η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις είναι βασική. Η αφοσίωση σε αυτή την αρχή είναι αναπόφευκτη για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι όροι αναφοράς».

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί με την «κυβέρνηση» και σε σύντομο διάστημα να συγκαλέσει συνεδρία της «βουλής» για να ενημερώσει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE