ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στην εντατική 2,5 χρονών κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α – Προσεβλήθη στον εγκέφαλο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στην εντατική 2,5 χρονών κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α – Προσεβλήθη στον εγκέφαλο

Σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται από τις 27 Ιανουαρίου, 30 μηνών κοριτσάκι με γρίπη Α.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Παιδιατρικης Κλίνικής του Μακάρειου Νοσοκομείο, Αβραάμ Ηλία, το κοριτσάκι παραπέμφθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας σε επηρεασμένη γενική κατάσταση και νοσηλεύεται στη  μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων.

Το κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α είχε κάνει επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ μαγνητική τομογραφία έδειξε «προσβολή στο εγκέφαλο» από τον ιό.

Ειδική θεραπεία δεν υπάρχει όπως ανέφερε, ενώ διευκρινίζοντας για τι επιπλοκή μπορεί να δημιουργήσει στον εγκέφαλο, απάντησε πως μπορεί να δημιουργήσει εγκεφαλίτιδα, ακόμα και νεκρωτική εγκεφαλίτιδα αν και είναι μια επιπλοκή που είναι σπάνια.

Συμπλήρωσε πως το κοριτσάκι, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση ενώ δεν υποστηρίζεται μηχανικά, αλλά έχει μια βλάβη στον εγκέφαλο η οποία παρακολουθείται για το πώς θα εξελιχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στα μέσα Ιανουαρίου ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Ντιάν

Στα μέσα Ιανουαρίου ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Ντιάν

Στις 15 Ιανουαρίου 2026 ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στη Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κασίμ Ντιάν, θα ενημερώσει το Συμβούλο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κλειστές διαβουλεύσεις, στη βάση των νέων εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τις Καλές του Υπηρεσίες για την Κύπρο και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

BEST OF TOTHEMAONLINE