ΚΥΠΡΟΣ: Καταιγίδες και χιόνια στο σκηνικό του καιρού

ΚΥΠΡΟΣ: Καταιγίδες και χιόνια στο σκηνικό του καιρού

Κυρίως συννεφιασμένος θα είναι την Πέμπτη (31/01) ο καιρός. 

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη µέχρι το πρωί της Παρασκευής (01/01).

Την Πέμπτη (31/01) ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, αλλά σταδιακά και σε άλλες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και νότια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο να σηµειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα αρχικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ενώ θα εµφανίζονται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο κατά το τριήµερο για να κυµανθεί πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 50 εκατοστά στην Πλατεία Τροόδους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE