Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα στο εύρος 2,25% - 2,50% τα επιτόκια, τονίζοντας ότι θα κρατήσει υπομονετική προσέγγιση για την αύξηση του κόστους δανεισμού φέτος, επικαλούμενη την αυξημένη αβεβαιότητα της προοπτικής της αμερικανικής οικονομίας.


«Υπό το φως των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων και της ήπιας πληθωριστικής πίεσης, η επιτροπή θα λειτουργήσει με υπομονή στον καθορισμό των αναγκαίων μελλοντικών προσαρμογών στο βασικό ομοσπονδιακό επιτόκιο ώστε να στηρίξει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια τέσσερις φορές την περασμένη χρονιά και έστειλε μήνυμα το Δεκέμβριο ότι θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις εντός του 2019.

Η Γουόλ Στριτ αντέδρασε θετικά στις ανακοινώσεις, με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο άνω των 400 μονάδων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE