Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, λέει το τουρκικό ΣΕΑ

Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, λέει το τουρκικό ΣΕΑ

Στενά παρακολουθεί τις εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της Τουρκίας έπειτα από την 5ωρη συνεδρία του υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.


«Τονίστηκε με έμφαση ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα παρακολουθούνται στενά και θα συνεχιστούν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, που πηγάζουν από διεθνείς συμφωνίες», αναφέρεται.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται και έμμεση αναφορά στη Ελλάδα για το θέμα των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών. «Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να αποφεύγουν την έκδοση φυγόδικων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, η έκδοση τους απαιτείται από το διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE