ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Κρούει κώδωνα κινδύνου για τεστ γρίπης Α ο Ματσάκης- Επιβεβαιώθηκε το σενάριο- VIDEO

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Κρούει κώδωνα κινδύνου για τεστ γρίπης Α ο Ματσάκης- Επιβεβαιώθηκε το σενάριο- VIDEO

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης προς τους παιδιάτρους, όσον αφορά το ταχύρρυθμο τεστ της γρίπης Α, με αφορμή την ολοκλήρωση της νεκροτομής του άτυχου 20μηνου βρέφους που έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή (27/1).

Όπως δήλωσε ο κ. Ματσάκης, το μεσημέρι της Τετάρτης (30/1), στην εκπομπή «Ενημέρωση τώρα» του «Omega», μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του 20μηνου βρέφους, η οποία διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, στην παρουσία του ιδίου, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, επιβεβαιώθηκε το επικρατέστερο σενάριο, ως προς τα αίτια θανάτου.

Πνευμονία με σηψαιμία από γρίπη τύπου Α, κατέδειξε η νεκροτομή, με τον κ. Ματσάκη να καλεί τους παιδιάτρους να μην εμπιστεύονται το ταχύρρυθμο τεστ, όταν αυτό είναι αρνητικό, αλλά να βασίζονται στα κλινικά δεδομένα.

Εξηγώντας στον δημοσιογράφο Ονούφριο Σωκράτους, ο ιδιώτης ιατροδικαστής, είπε ότι το ταχύρρυθμο τεστ, δίνει αποτελέσματα σε 1-2 ώρες, αλλά σε περίπτωση που αυτό βγει αρνητικό, οι ιατροί πρέπει να προχωρούν σε περεταίρω εξετάσεις, προτού αποκλείσουν το ενδεχόμενο γρίπης Α και να βασίζονται σε κλινικά δεδομένα.

Μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Ματσάκης απέφυγε να μιλήσει για ευθύνες των ιατρών στην περίπτωση του άτυχου βρέφους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Επίμέλεια Χρίστος Ζήνωνος 

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE