Μαλτέζος Πρωθυπουργός: 'Να αναβαθμιστεί το σύστημα χορήγησης ευρωπαϊκής υπηκοότητας'

Μαλτέζος Πρωθυπουργός: 'Να αναβαθμιστεί το σύστημα χορήγησης ευρωπαϊκής υπηκοότητας'

Το σύστημα χορήγησης ευρωπαϊκής υπηκοότητας πρέπει να αναβαθμιστεί, δηλώνει ο Μαλτέζος Πρωθυπουργός.

O Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ καλωσόρισε τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της χορήγησης ευρωπαϊκών υπηκοοτήτων, αναφέροντας ότι το σύστημα εξέτασης των υποψηφίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να αναβαθμιστεί.

Μιλώντας στη Λευκωσία, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την έκθεση στην οποία η Επιτροπή ασκεί κριτική στα συστήματα της Μάλτας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας, ο κ. Μούσκατ ανέφερε ότι η Μάλτα αντιμετωπίζει την κριτική που γίνεται και συνεργάζεται για το θέμα με την Επιτροπή.

Παράλληλα δήλωσε ότι η ανάλυση στην έκθεση για τη Μάλτα είναι θετική και ο ίδιος είναι πολύ ικανοποιημένος με τα συμπεράσματα της έκθεσης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE