Οικονομία και Κυπριακό στη συνάντησης Συλλούρη - Antonio Costa

Οικονομία και Κυπριακό στη συνάντησης Συλλούρη - Antonio Costa

Brexit, διμερείς σχέσεις, Οικονομία, Κυπριακό, στη συνάντηση Προέδρου Βουλής με Πρωθυπουργό Πορτογαλίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, António Costa, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, MED 7. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, το Brexit, η οικονομία και η συνεργασία ανάμεσα στα κοινοβούλια των δύο χωρών.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός αναφέρθηκαν στις διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι τις δύο χώρες συνδέουν πολλά κοινά τόσο ως κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και ως χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
 
Μιλώντας για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι το αδιέξοδο οφείλεται στην πάγια τουρκική αδιαλλαξία, ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα των εγγυήσεων και της παραμονής του κατοχικού στρατού στο νησί.
 
Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το Brexit, για την κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες, καθώς και για την ύπαρξη προοπτικών περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ τους και των Κοινοβουλίων τους, σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένων του τουρισμού, της ναυτιλίας και της τεχνολογίας. Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε, τέλος, ότι προσβλέπει στην έναρξη συχνότερων ανταλλαγών στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό συνόδευαν η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ana Paula Batista Grade Zacarias, η Πρέσβης της Πορτογαλίας στην Κύπρο, Manuela Bairos, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Λισαβόνα, Ανδρέας Ιγνατίου και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος τίθενται εκ νέου προς εξέταση οι πτυχές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στα κρασοχώρια της Λεμεσού. Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση που καταπιάνεται με το θέμα αυτό και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

BEST OF TOTHEMAONLINE