Ομήρου: 'Βρισκόμαστε ενώπιον του θανάσιμου κινδύνου λύσης ντε - γιούρε'

Ομήρου: 'Βρισκόμαστε ενώπιον του θανάσιμου κινδύνου λύσης ντε - γιούρε'

Στο χειρότερο σημείο των τελευταίων 44 χρόνων το Κυπριακό, αναφέρει ο Γιαννάκης Ομήρου.

Η κατάσταση στο Κυπριακό έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο των τελευταίων 44 χρόνων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ο οποίος είπε ότι «όλες οι επιλογές λύσης στο Κυπριακό είναι ανοικτές» και ότι μεταξύ αυτών των επιλογών είναι, τόσο η λύση δύο κρατών, όσο και συνομοσπονδίας.

"Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον του θανάσιμου κινδύνου λύσης η οποία θα μετατρέπει σε ντε – γιούρε, την ντε – φάκτο κατάσταση πραγμάτων που επέβαλε η τουρκική εισβολή του 1974. Ενώπιον αυτών των δεδομένων δεν είναι νοητή ούτε η σιωπή, ούτε η προσποίηση άγνοιας των φοβερών κινδύνων. Αισθάνομαι την ανάγκη να προειδοποιήσω, για τις ιστορικές ευθύνες που όλοι επωμιζόμαστε. Το σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού. Αλλά και η Ελλάδα. Τόσο για λόγους ακατάλυτων εθνικών δεσμών όσο και των συμβατικών εγγυητικών υποχρεώσεων" αναφέρει ο κ. Ομήρου.

Προσθέτει ότι η εκτροπή που συντελείται, απειλεί ευθέως την Κυπριακή Δημοκρατία, την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο και την προοπτική λύσης που θα κατοχυρώνει την ενότητα λαού –Ε/Κ και Τ/Κ , χώρου, κράτους, θεσμών και οικονομίας και ζητεί επαναδιατύπωση, με σαφήνεια λόγου, των στόχων και των επιδιώξεων μας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE