Πλοίο με κυπριακή σημαία πάει για παλιοσίδερα στην Τουρκία -Ήταν το ταχύτερο της εποχής του- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πλοίο με κυπριακή σημαία πάει για παλιοσίδερα στην Τουρκία -Ήταν το ταχύτερο της εποχής του- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οδεύει για το τελευταίο του ταξίδι το  επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «EUROPEAN EXPRESS». Μετά από σχεδόν 45 χρόνια (κατασκευής 1974) ήρθε η ώρα να «ξεκουραστεί» αφού μεταφέρεται από το βράδυ της Κυριακής 27/1 στην Τουρκία όπου θα γίνει παλιοσίδερα (scrap).

Του Στέλιου Στυλιανού

Ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ CHRISTOS XXII αναχώρησε από το Πέραμα όπου βρισκόταν παροπλισμένο τα τελευταία χρόνια μετά την χρεοκοπία της τελευταίας του εταιρίας ΝΕL LINES.

Το υπό κυπριακή σημαία EUROPEAN EXPRESS κατασκευάστηκε το 1974 στην Ιαπωνία και για πολλά χρόνια ταξίδευε στα νησιά της Ιαπωνίας, ενώ την εποχή που ναυπηγήθηκε υπήρξε το ταχύτερο cruise ferry της Ιαπωνικής ακτοπλοΐας με μέγιστη ταχύτητας τους 27,4 κόμβους.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 κάνει το μεγάλο ταξίδι για την Ελλάδα όπου αφού μετασκευάστηκε και μετονομάστηκε σε MILLENIUM EXPRESS (το πρώτο όνομα του ήταν ΤACACHIHO MARU) αποφασίστηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη γραμμή Περαιάς-Λεμεσός-Χάιφα.

Στη συνέχεια ναυλώθηκε από πολλές άλλες εταιρίες μέχρι το 2010 όπου μπήκε στο «στόλο» της ΝΕL LINES και εκτελούσε νηολόγιο Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη με το όνομα EUROPEAN EXPRESS.

Από το 2014 παραμένει παροπλισμένο και έψαχνε τον επόμενο του αγοραστή, ο οποίος για περίπου 1,2 εκ ευρώ αποφάσισε να το οδηγήσει στην «θανάτωση» κάνοντας το τελευταίο του ταξίδι για τα τα παράλια της Αλιαγα στην Τουρκία.

Έτσι είναι σήμερα το πλοίο

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΑΤΑ: Κρίσιμα ραντεβού συντεχνιών και εργοδοτών με Παναγιώτου και Κεραυνό – Πότε «κλείδωσαν»

ΑΤΑ: Κρίσιμα ραντεβού συντεχνιών και εργοδοτών με Παναγιώτου και Κεραυνό – Πότε «κλείδωσαν»

Τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, θα πλαισιώνει εκτός απροόπτου ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός στις χωριστές συναντήσεις που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με εργοδοτικές οργανώσεις και συντεχνίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE