ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Απαντά ο 37χρονος - Αναμένεται ποινή στον 26χρονο

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ:  Απαντά ο 37χρονος - Αναμένεται ποινή στον 26χρονο

Ενώπιων του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα παρουσιαστούν την Τρίτη (29/01) οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου εν αναμονή της απάντησης συνηγόρου του 37χρονου και επιβολή ποινής στον 26χρονο.  

Πρόκειται για τον 37χρονο Παλαιστίνιο και τον 26χρονο Ελληνοκύπριο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί όταν προσπαθούσαν να μεταφέρουν την μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε και την οποία ο Νίκος Ροδοθέου, αναγνώρισε ως εκείνη που επέβαιναν τα δύο πρόσωπα, που πυροβόλησαν εναντίον του. 

Στην τελευταία δικάσιμο της Τετάρτης (16/01), ο δικηγόρος του 37χρονου Παλαιστίνιου ζήτησε χρόνο για να δώσει την απάντηση του, αφού όπως ανέφερε του είχαν δοθεί νέα στοιχεία από την Κατηγορούσα Αρχή. Ο 26χρονος παραδέχθηκε ότι παρείχε βοήθεια στα δύο άτομα ενώ γνώριζε ότι ήταν ένοιχοι κακουργήματος. 

Η Κατηγορούσα Αρχή παρέδωσε νέα στοιχεία ενώπιων του δικαστηρίου. Τα στοιχεία αυτά αφορούν επιστημονικές έρευνες που διενεργήθηκαν στην μοτοσυκλέτα χρώματος άσπρου, στην οποία βρέθηκαν υπολείμματα εκπυρσοκρότησης όπλου. 

Ενώπιων του δικαστηρίου τέθηκε και η έκθεση Αρχιαστυφύλακα της ΥΠΕΓΕ, η οποία σύμφωνα πάντα με τα όσα ειπώθηκαν στη δικαστική διαδικασία, επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν πέντε πυροβολισμοί εναντίον του Ν. Ροδοθέου, ενώ οι κάλυκες έδειξαν ότι είναι από το ίδιο πυροβόλο όπλο. 

Να σημειώσουμε ότι ο 33χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος ήταν ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση απαλλάχθηκε των κατηγοριών και δεν προχώρησε η ποινική δίωξη εναντίον του. 

Γ.Παππούτα 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top