Λήξη συναγερμού για το δεύτερο φράγμα στη Βραζιλία -Δεν κινδυνεύει να υποχωρήσει

Λήξη συναγερμού για το δεύτερο φράγμα στη Βραζιλία -Δεν κινδυνεύει να υποχωρήσει

Ένα δεύτερο φράγμα σε συγκρότημα εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος του κολοσσού Vale SA στην περιοχή Μπρουματζίνιου της νοτιοανατολικής Βραζιλίας δεν κινδυνεύει πια να διαρραγεί, δήλωσε την Κυριακή (27/01) εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της  πολιτείας Μίνας Ζεράις.

 
Προηγήθηκε η θραύση παρακείμενου φράγματος την Παρασκευή, κατά την οποία τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες φέρονται ως αγνοούμενοι.  
 
Ο εκπρόσωπος Φλάβιο Γκοντίνο δήλωσε ότι οι αρχές ακύρωσαν την εκκένωση της  πόλης Μπρουματζίνιου, όπου βρίσκεται το μεταλλείο. Είπε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας θα επαναληφθούν για τον εντοπισμό των ανθρώπων η τύχη των οποίων  αγνοείται μετά την κατάρρευση του φράγματος τελμάτων του ορυχείου Κορέτζο ντου Φεϊζάου την Παρασκευή.   
 
ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στους δρόμους του Λος Άντζελες, μετά από τρεις ημέρες ταραχών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στους δρόμους, παρά τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες που έριξε η Εθνοφρουρά, κι ενώ περίπου 500 πεζοναύτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE