Οι Ταλιμπάν κάνουν λόγο για «προσχέδιο συμφωνίας» με τους Αμερικανούς

Οι Ταλιμπάν κάνουν λόγο για «προσχέδιο συμφωνίας» με τους Αμερικανούς

Οι διαπραγματευτές των Ταλιμπάν και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν σήμερα στο Κατάρ, για τον τέταρτο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών, κατέληξαν σε ένα προσχέδιο συμφωνίας προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με πηγές των ανταρτών.


Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Ζαλμάι Χαλιλζάντ οδεύει ήδη προς την Καμπούλ για να ενημερώσει τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι για την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε αυτές τις εξαήμερες συνομιλίες.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ δεν ήταν ωστόσο σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που μετέφεραν οι πηγές των Ταλιμπάν σχετικά με τη συμφωνία και την επικείμεη άφιξη του Χαλιλζάντ στην αφγανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα πάντα με τις πηγές των Ταλιμπάν, στο προσχέδιο για τον τερματισμό του 17ετούς πολέμου περιλαμβάνονται εγγυήσεις ότι ο Αφγανιστάν δεν θα χρησιμοποιηθεί ως «τρομοκρατική βάση» από την Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος. Ζητείται επίσης η αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα μέσα σε διάστημα 18 μηνών.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν σκοπεύουν να ξεκινήσουν διάλογο με εκπροσώπους της αφγανικής κυβέρνησης αφού ανακοινωθεί η εκεχειρία και θα επιδιώξουν να αναλάβουν κάποιον ρόλο στη μεταβατική κυβέρνηση. κλλοι όροι περιλαμβάνουν την ανταλλαγή και απελευθέρωση κρατουμένων μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών και την άρση της απαγόρευσης ταξιδιών στους ηγέτες των Ταλιμπάν που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση της εκεχειρίας πρόκειται να οριστικοποιηθεί σύντομα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απογοητευμένος με τον ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης - Η επιστολή του προς την Αννίτα και η αναφορά σε «αποστασιοποίηση»

Απογοητευμένος με τον ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης - Η επιστολή του προς την Αννίτα και η αναφορά σε «αποστασιοποίηση»

Επιστολή στην Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, με την οποία εκφράζει απογοήτευση για την "αποστασιοποίηση του κόμματος από τα πεπραγμένα της δεκαετούς διακυβέρνησης" του με τον ΔΗΣΥ, απέστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE