ΡΩΣΙΑ: Οι ΗΠΑ να μην επιστρέψουν στον «Πόλεμο των Άστρων»

ΡΩΣΙΑ: Οι ΗΠΑ να μην επιστρέψουν στον «Πόλεμο των Άστρων»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση του, καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν τα ανεύθυνα σχέδιά τους να αναπτύξουν ένα αμυντικό σύστημα με πυραύλους στο Διάστημα, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές συνέπειες και θα εντείνει τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την "βαθιά του ανησυχία" για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αντί να επιλέξουν τον εποικοδομητικό διάλογο στα ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας και να αποτραπεί ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών στο Διάστημα, προτιμούν να επανέλθουν σε μια εκδοχή του προγράμματος του "Πολέμου των Αστρων", το οποίο είχε προτείνει την δεκαετία του 1980 ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι εκλαμβάνει την πρόθεση του αυτή ως επιβεβαίωση ότι η Ουάσιγκτον προτίθεται να χρησιμοποιήσει στο εγγύς μέλλον το Διάστημα για στρατιωτικούς σκοπούς και για να διασφαλίσει έτσι την υπεροχή της στο χώρο αυτό.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE