ΥΠΟΙΚ: 'Τεράστιες προσπάθειες για μέτρα κατά του ξεπλύματος - Η βελτίωση είναι δραστική'

ΥΠΟΙΚ: 'Τεράστιες προσπάθειες για μέτρα κατά του ξεπλύματος - Η βελτίωση είναι δραστική'

Δραστική η βελτίωσή μας με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες, λέει ο Υπουργός Οικονομικών στο ΚΥΠΕ.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν στο παρελθόν αδυναμίες που έπληξαν την φήμη της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες, έχουν θεσπιστεί αυστηρές διαδικασίες και υπάρχει έλεγχος», σημειώνει, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναφορικά με το δημοσίευμα του Economist το οποίο αναφέρεται σε «αυξανόμενη πίεση» επί της Κύπρου και της Μάλτας για να λάβουν μέτρα κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει ότι η βελτίωση είναι δραστική και η διάθεση μας να λειτουργήσουμε σε πλήρη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες είναι δεδομένη. «Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο λειτουργεί και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, το οποίο, εξάλλου, είναι κάτω από συνεχή αξιολόγηση και αναδιαμόρφωση», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE