ΚΥΠΡΟΣ: Μέτρα για πρόληψη λόγω των υψηλών επιπέδων σκόνης

ΚΥΠΡΟΣ: Μέτρα για πρόληψη λόγω των υψηλών επιπέδων σκόνης

Μέτρα πρόληψης λόγω υψηλών επιπέδων σκόνης, συστήνει το Υπουργείο Υγείας.

Λόγω της παρουσίας υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει στο κοινό και ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τα βασικά μέτρα για πρόληψη από τις ανεπιθύμητες επιδράσεις των υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρεται, τα άτομα υψηλού κινδύνου, όπως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, οι καρδιοπαθείς, οι νεφροπαθείς, άτομα με ανοσοανεπάρκειες, παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Επίσης να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρου και να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας, να απευθύνονται στον θεράποντα ιατρό τους ή στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.
Άτομα με Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, για αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους.

Άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.

Για τον γενικό πληθυσμό συστήνεται αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης και περιορισμός του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του στη Λάρνακα, με την συμπερίληψη του Ανδρέα Αποστόλου-πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ-ως αριστίνδην. Η επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται εντός Οκτωβρίου. Η επιλογή του, εντάσσεται στη διαδικασία ανασύνθεσης του ψηφοδελτίου, την ώρα που το ΔΗΚΟ επιχειρεί να βρει νέα ισορροπία μετά τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.