Στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Ισραήλ

Στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Ισραήλ

Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 12 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, ανταποδίδοντας επίσημη επίσκεψη την οποία είχε πραγματοποιήσει στη γειτονική χώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Επίσης θα επισκεφθεί το μνημείο που ανεγέρθηκε προς τιμή των 2.200 παιδιών που γεννήθηκαν στην Κύπρο μεταξύ 1946 και 1949 από επιζώντες του Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στο «Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Βασιλείου Καποτά», στη Λευκωσία, που υπήρξε, κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, ο χώρος του Βρετανικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, γνωστού ως BMH.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Μήνυμα προς τον ΓΓ των ΗΕ για την ανάγκη να συγκαλέσει μια διευρυμένη διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που είχαν διακοπεί έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια επανενωμένη Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE