Ελπίδες ότι θα μπορεί να προβλεφθεί η υποτροπή του καρκίνου του μαστού

Ελπίδες ότι θα μπορεί να προβλεφθεί η υποτροπή του καρκίνου του μαστού

Ελπίδες για την πρόβλεψη υποτροπής καρκίνου του μαστού φέρνει ένα ιατρικό εύρημα σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου πιστεύουν ότι ανακάλυψαν έναν τρόπο να αναγνωρίζουν γενετικές αλλαγές που παρουσιάζονται σε γυναίκες που έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού. Η αναγνώριση αυτών των αλλαγών ίσως βοηθάει τους γιατρούς να εντοπίζουν τον κίνδυνο υποτροπής και συνεπώς να την προλαμβάνουν.

Η ευχάριστη είδηση έφτασε στην επιστημονική κοινότητα μέσω του επιστημονικού περιοδικού Breast Cancer Reasearch, όπου δημοσιεύθηκε η σχετική έρευνα.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Breast Cancer Now που ανέλαβε μέρος της χρηματοδότησης της έρευνας, Simon Vincent, πιστεύει ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων μορφών θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Εκτιμά πως πρόκειται για «ένα πολλά υποσχόμενο πρώιμο εύρημα που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα πώς μπορεί κάποιες φορές ο καρκίνος του μαστού να γίνεται ανθεκτικός στη θεραπεία και τι πρέπει να κάνουμε για αυτό». Σημειώνει επίσης ότι «μέσω μιας τέτοιας έρευνας ελπίζουμε πως μια μέρα θα είμαστε έτοιμοι να κατανοούμε πότε οι θεραπείες γίνονται λιγότερο αποτελεσματικές και πότε θα ήταν κατάλληλη μια αλλαγή θεραπείας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE