Ικανοποιημένη με την απόφαση για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ δηλώνει η Προεδρία της Δημοκρατίας

Ικανοποιημένη με την απόφαση για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ δηλώνει η Προεδρία της Δημοκρατίας

Η Προεδρία της Δημοκρατίας χαιρετίζει τη δήλωση που έγινε από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη μεταχείριση της οποίας έτυχαν αγωνιστές στη διάρκεια του Αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-59) και τη θλίψη που εκφράζεται για το γεγονός ότι της Ανεξαρτησίας της Κύπρου προηγήθηκαν πέντε χρόνια βίας και η απώλεια ανθρώπινων ζωών.

«Αποτελεί μια θαρραλέα πράξη, στο πλαίσιο της αμοιβαίας ειλικρίνειας και της αλληλοκατανόησης με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται ιστορικά γεγονότα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επίσης αναφέρει: «Σήμερα με πλήρη σεβασμό στην Ιστορία, αλλά ξεπερνώντας τα πάθη του παρελθόντος, πρέπει να διδαχτούμε από την Ιστορία και να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό που βλέπουμε στο παρόν και στο μέλλον είναι οι άριστες σχέσεις ανάμεσα στους λαούς και τις δυο χώρες μας και εκείνο στο οποίο προσβλέπουμε είναι ότι υπάρχει πάντα περιθώριο για την εμβάθυνση και την ενίσχυσή τους»

.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE