Δικαιωμένοι δηλώνουν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ για τη διευθέτηση με τη βρετανική κυβέρνηση

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ για τη διευθέτηση με τη βρετανική κυβέρνηση

Δικαιωμένοι νιώθουν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη βρετανική κυβέρνηση στον οποίο κατέληξαν για τους βασανισμούς που υπέστησαν από την αποικιοκρατική δύναμη την περίοδο του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59.

 
«Νιώθουμε ότι με τη νέα διευθέτηση έχουμε δικαιωθεί γιατί οι Βρετανοί ανέλαβαν να πληρώσουν αποζημιώσεις, γεγονός που αποδεικνύει πως αναγνωρίζουν ότι έκαναν βασανιστήρια» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59.
 
Αναφέρεται ωστόσο ότι «το ποσό των αποζημιώσεων δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ούτε και μπορεί να καλύψει τον πόνο, τα βάσανα, τις βλάβες, τις απώλειες, και τις αναπηρίες των βασανισθέντων αγωνιστών, γιατί δεν υπάρχει ποσό το οποίο να ανταποκρίνεται στις κακουχίες που υπέστησαν».
 
Στόχος μας, σημειώνεται, «δεν είναι τα χρήματα. Μας ικανοποιεί ότι με την πράξη τους αυτή αναγνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του αντιαποικιακού μας αγώνα έκαναν βασανιστήρια».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Σοβαρές αντιφάσεις στην αρχική γνωμάτευση του Πανίκου Σταυριανού, που είχε αποφανθεί για αυτοκτονία, φέρνει το φως το νέο πόρισμα της  υπόθεσης του Θανάση Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE