Ιωνάς στην Επιτροπή Θεσμών: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς»

Ιωνάς στην Επιτροπή Θεσμών: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς»

Στην επιτροπή θεσμών κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εκπρόσωποι του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Κατά την τοποθέτηση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε πως «σήμερα, θα μιλήσω για τις μεταρρυθμίσεις και όχι για τις καταγγελίες», ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τη λύπη του που η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις γίνεται υπό το βάρος των σκιών του καταγγελιών του Νίκου Κληρίδη.

Αναφερόμενος στη συνεδρία είπε: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά για να είναι ιστορική εξαρτάται από εμάς».

Για την αναθεώρηση του τρόπου απονομής Δικαιοσύνης σημείωσε τα ακόλουθα: «Από τον Νοέμβρη του 2013 ανέφερα στην Επιτροπή την ανάγκη για αναθεώρηση του τρόπου απονομής δικαιοσύνης. Εξάλλου, πολλά αναφέρονται και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης Αναστασιάδη – δεν είναι κάτι που θυμηθήκαμε ξαφνικά».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE