Ιωνάς στην Επιτροπή Θεσμών: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς»

Ιωνάς στην Επιτροπή Θεσμών: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς»

Στην επιτροπή θεσμών κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εκπρόσωποι του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Κατά την τοποθέτηση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε πως «σήμερα, θα μιλήσω για τις μεταρρυθμίσεις και όχι για τις καταγγελίες», ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τη λύπη του που η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις γίνεται υπό το βάρος των σκιών του καταγγελιών του Νίκου Κληρίδη.

Αναφερόμενος στη συνεδρία είπε: «Ιστορική συνεδρίαση αλλά για να είναι ιστορική εξαρτάται από εμάς».

Για την αναθεώρηση του τρόπου απονομής Δικαιοσύνης σημείωσε τα ακόλουθα: «Από τον Νοέμβρη του 2013 ανέφερα στην Επιτροπή την ανάγκη για αναθεώρηση του τρόπου απονομής δικαιοσύνης. Εξάλλου, πολλά αναφέρονται και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης Αναστασιάδη – δεν είναι κάτι που θυμηθήκαμε ξαφνικά».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.