ΚΥΠΡΟΣ: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών τα περί διαπλοκής στην δικαιοσύνη

ΚΥΠΡΟΣ: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών τα περί διαπλοκής στην δικαιοσύνη

Στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων, τίθεται την Τετάρτη (23/1) ενώπιον της επιτροπής θεσμών της Βουλής, η διαπλοκή στο Δικαστικό Σώμα, μετά και τις καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη.

Στην επιτροπή θεσμών κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εκπρόσωποι του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.  

Τίθενται επίσης οι εισηγήσεις της Επιτροπής "Γκρέκο" του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ασχολείται με τη διαφθορά και οι οποίες αγγίζουν τους Δικαστές, τις Εισαγγελικές Αρχές και τους βουλευτές. 

Σημειώνεται ότι στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στην Κύπρο κλιμάκιο της Επιτροπής "GRECO".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να συναντηθεί με τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Πέμπτη (24/1) για να συζητήσει τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

Σημαντικές αλλαγές στο Επίδομα Τέκνου, με αύξηση του ύψους της παροχής και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με στόχο την ενίσχυση περισσότερων οικογενειών και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE