ΚΕ: «Ούτως ή άλλως δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις μέσα στην κρίση» - VIDEO

ΚΕ: «Ούτως ή άλλως δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις μέσα στην κρίση» - VIDEO

Για το κόστος των μεταρρυθμίσεων έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Omega – και συγκεκριμένα στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου έκανε αναφορά στη γραπτή ανακοίνωση της Προεδρίας για το θέμα της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στο κόστος των μεταρρυθμίσεων, το οποίο πιθανόν να ξεπεράσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ που υπολογίζονται, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως «ούτως η άλλως δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε μέσα στην κρίση λόγω του κόστους».

Πέραν τούτου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε πως το Κράτος έλαβε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως, κατά το σύνταγμα οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μπορούν να κριθούν μόνο από το Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα το σύνταγμα προνοεί συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες μπορούν να κριθούν οι Δικαστές και να έχουν συνέπειες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τόνισε πως ο Πρόεδρος δεν μπορεί και δεν γίνεται να παρέμβει στην δικαστική εξουσία.

«Υπάρχει ένα θέμα με τους ισχυρισμούς, τις καταγγελίες και η μόνη διέξοδος είναι τα θεσμοθετημένα όργανα του νομικού κόσμου», ανέφερε ο κύριος Προδρόμου.

Μιλώντας για την προσπάθεια μεταρρύθμισης του συστήματος δικαιοσύνης, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως ήταν πολιτική της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, καθώς ήταν προγραμματικές θέσεις του Προέδρου.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες υπό όρους συμφώνησαν οι ΗΠΑ με το Κίεβο - Αναμένεται η ρωσική απάντηση

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες υπό όρους συμφώνησαν οι ΗΠΑ με το Κίεβο - Αναμένεται η ρωσική απάντηση

Οι ΗΠΑ τερματίζουν την διακοπή στην ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία και θα επαναλάβουν τη βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη συνάντηση με την ουκρανική αντιπροσωπεία στη Σαουδική Αραβία.

BEST OF TOTHEMAONLINE