Και στην Κύπρο τα εκατομμύρια Μουμπάρακ – Αίτημα να κατασχεθούν κεφάλαια εταιρειών του νησιού

Και στην Κύπρο τα εκατομμύρια Μουμπάρακ – Αίτημα να κατασχεθούν κεφάλαια εταιρειών του νησιού

Μετά την ανατροπή Μουμπάρακ το 2011 οι αιγυπτιακές αρχές ξεκίνησαν ένα μεγάλο αγώνα για επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος «μοίρασε» σε αρκετές χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος.

 

Η Γενική Εισαγγελία της Αιγύπτου ζήτησε από το Ποινικό Δικαστήριο του Καΐρου το περασμένο Σάββατο 19/1 όπως προχωρήσει με αίτημα κατάσχεσης κεφαλαίων που βρίσκονται στην Κύπρο και ανήκουν στους υιούς του Πρώην Προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ. 

Η όλη υπόθεση αφορά έρευνες των Αιγυπτιακών Αρχών που ξεκίνησαν με την ανατροπή Μουμπάρακ το 2011 και εκτείνονται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού όπου πιστεύεται πως ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου είχε μεταφέρει κεφάλαια. 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 LIVE VIDEO: Άρχισε η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

LIVE VIDEO: Άρχισε η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανεβαίνουν ήδη στο βήμα και να τοποθετούνται επί των βασικών κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής.